Renovera kök billigt och snabbt

Att totalrenovera ett kök tar både lång tid och kostar mycket pengar. Men kanske är det så att du inte behöver renovera hela köket, det kanske räcker med en enklare uppfräschning? Med lite målarfärg och kreativitet kommer du långt. Här kommer våra bästa tips för att snabbt och enkelt renovera köket solna!

 

Fram med färg och målarpensel

Ser dina köksskåp och kökslådor slitna ut kan det faktiskt vara en bra idé att helt enkelt måla om dem. Börja med att slipa ner den gamla färgen och sedan stryker du på ny färg. Har du en favoritfärg? Välj den! Visst är det snyggt att låta köket gå i vitt eller beige men vågar och vill du så testa gärna en annan kulört. Det kan skapa en helt ny känsla i köket. Att renovera och måla om köksluckor och kökslådor kommer att ta lite tid och kraft, men resultatet kan bli helt fantastiskt. Om dina köksskåp och kökslådor är hela och snygga kan du istället välja att måla om köksväggarna. Även här kan du välja att bryta av med en ny kulör. Ett annat alternativ är att göra en fondvägg i köket. En färgstark eller mönstrad tapet kan ge en härlig kontrast till den övriga köksinredningen.

 

Nya handtag till skåpen och lådorna

Det kan kännas som en liten detalj i ett kök men handtagen eller beslagen kan faktiskt göra stor skillnad. Vill du skapa en snabb och enkel förändring kan det därför vara en god idé att byta ut dessa. Köp nya eller renovera upp dina gamla. Du behöver inte alls köpa handtag som är designade för köksskåp och kökslådor utan här kan du låta din kreativitet flöda. Kanske hittar du snygga knoppar på en loppis som du kan använda eller så designar du egna. Kanske kan du göra snygga beslag av läder eller måla enkla träknoppar i samma kulör som luckorna för att få en stilren och slimmad känsla i köket. Nya knoppar, handtag eller beslag i köket är en liten men ändå stor förändring!

 

Gröna växter och konst på väggarna

Den snabbaste och enklaste förändringen när du vill piffa upp köket är gröna växter och ny konst på väggarna. Köp helt enkelt några nya krukor och några nya gröna växter. I mindre krukor kan du plantera kryddväxter. Det ser inte bara trevligt ut, det går också att använda i matlagningen. På väggarna i köket kan du hänga upp nya tavlor. Det behöver inte vara någon dyr konst. Gå till exempel till en loppis och köp några snygga gamla ramar. Låt sedan barnen måla teckningar eller printa ut snygga bilder på familj och vänner. Sätt fast teckningarna eller bilderna i ramarna och häng upp på väggen. Det ger en personlig touch till köket.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *