Läge att renovera badrummet?

Det kräver sin planering att renovera, och i våtutrymmen bör du vara särskilt noggrann. Följ några råd innan du börjar och det blir lättare att uppnå både ett fint och hållbart resultat.

Budget och stil

Vi har alla en ekonomi att förhålla oss till vid våra olika renoveringsprojekt, oavsett hur den ser ut för dig så är det bra att sätta dig ner och göra en budget. Den hjälper dig att få en översikt på dina utgifter. Totalkostnaden exempelvis – vad är ett rimligt pris? Hur omfattande blir renoveringen? Handfat, dusch, nya rör och belysning är exempel på vad som ofta byts ut.

Kanske installeras golvvärme? Räkna även med att oväntade utgifter ibland tyvärr blir aktuellt.

När du kalkylerat ihop budgeten så vet du kanske redan precis vilket typ av badrum du vill ha.

Om inte så finns mycket inspiration att hämta både i butiken, tidningar och på nätet. Beroende på var vi befinner oss i livet så ser vi ofta till att renovera  därefter. Är ni en barnfamilj kan en praktiskt lättstädad stil vara bästa valet. Givetvis är det den egna smaken som styr valet av estetik. Kanske en blandning av både modernt och klassiskt?

Eller för den vågade – färger och former som sticker ut?

Ta hjälp av proffsen

Är du inte händig eller utbildad inom badrumsrenovering, så är det en god idé att ta hjälp av någon som kan. Kolla runt bland olika firmor och företag. Be om en offert så får du en överblick på vem som ger bästa pris och förhoppningsvis även gör ett bra jobb. Att be om referenser gällande tidigare uppdrag kan också kännas som en trygghet med din badrumsrenovering stockholm. Kanske kan du själv renovera till viss del, men om badrummet ska rustas med exempelvis nya rör, el, vatten och avlopp så behöver och måste du i vissa fall låta en professionell person sköta jobbet.

Bor du i bostadsrätt så ha koll på vad som gäller i din förening. I regel får du renovera ditt badrum själv, men läs igenom föreningens stadgar så du vet att du gör rätt. Att kontakta ditt försäkringsbolag kan också vara en bra idé, där kan du få råd om vad du bör tänka på inför renoveringen. Kanske kan du passa på att se över din hemförsäkring?

Ljuskällor

Även valet av belysning kan vara lite av ett kapitel för sig. Att ha en ljuskälla i tak såväl som vid spegeln runt handfatet är det vanligaste. Idag är det exempelvis populärt med spotlights i taken. Dessa kan även installeras med dimbar funktion. På så sätt får du både en dämpad och mysig belysning.

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *