Allt du behöver veta om badrumsrenovering

Ett fräscht och nyrenoverat badrum är en dröm för många. Du har dessutom möjligheten att få badrummet precis så som du vill ha det. Vi spenderar mycket tid i badrummet så det lönar sig att lägga lite extra pengar och skapa en riktigt lyxig känsla.

Börja planera

Innan du påbörjar själva renoveringen är det viktigt att planera hur du vill att det ska se ut. Fundera över vilken stil du vill ha i badrummet. Ska det vara modernt, klassiskt eller kanske romantiskt? Ta gärna inspiration från Pinterest, Instagram eller andra sajter. Ta också hänsyn till storleken på ditt badrum, det styr till stor del över hur mycket du kan ta ut svängarna. Om du till exempel vill ha ett badkar måste du vara på det klara med måttet och försäkra dig om att det verkligen får plats.

Golvvärme och nya rör

Du bör också ställa dig frågan om det är värt att satsa på golvvärme eller inte. Det innebär en liten extrakostnad vid renoveringstillfället men det är guld värt under kalla vinterdagar. En elektrisk handdukstork är en annan pryl som höljer standarden för badrumsrenovering göteborg på ditt badrum.

Om du bor i ett lite äldre hus kan det vara värt att se över standarden på rören. Kanske är det dags att byta ut dem i samband med att du gör en renovering? Det är en investering som du kommer få tillbaka på i framtiden. Tänk också på att du måste ta hänsyn till var golvbrunnen sitter någonstans. Annars måste rören dras om helt vilket innebär en hel del extrajobb.

Välj material och belysning

I samband med att du gör en badrumsrenovering måste du även tänka på vilket material du ska använda. De flesta väljer att köra på kakel eller klinkers. Du kan även välja mellan våtrumstapet eller en plastmatta. Här finns det inga rätt och fel utan det handlar mest om din personliga smak och vad du föredrar. Oavsett vilket material du väljer kommer det att skydda mot fukt.

Belysning är en annan punkt på listan. De flesta väljer att använda spotlights eller lysrör i badrummet men det är naturligtvis en smaksak. Det kan vara en fördel att ha ljus som du kan dimma så du kan skapa lite mysstämning när du tar ett bad på kvällen. Här bör du också fundera på var eluttagen ska sitta och om du vill ha någon speciell typ av strömbrytare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *