På gym finns det numera tillgång till personliga tränare

Att ha en personlig tränare blir mer och mer populärt även hos oss i Sverige. En PT som det kallas i dagligt tal kan hjälpa till med mycket.

En PT har oftast en bred kompetens när det kommer till att vara människokännare då de är vana att ha med så många olika sorters personligheter att göra. Det är ett stort plus. Att känna sig trygg med sin personliga tränare är jätteviktigt.

Var och hur hittar jag en personlig tränare?

På de flesta gym finns det numera tillgång till personliga tränare. Besöker du redan ett gym så börja med att kolla där om det finns någon. Där kan också bra information ges om deras utbud av tjänster angående personliga tränare. Vad det kostar med mera.

En del personliga tränare har andra ordinarie jobb utanför gymverksamheter och frilansar istället. Det finns de som har egen firma och jobbar heltid med att hjälpa människor med och i deras träning.

Prata med folk som använder sig av en PT Göteborg och hör efter vart han eller hon finns. Ställ frågor om de bekanta människorna tycker hen är bra och så vidare. Be om att få kontaktuppgifter så är det bara att höra av sig till vederbörande och ställa fler frågor. Tänk igenom vad som vill uppnås och fråga på. Ingen fråga är för dum sägs det.

Finns det inga tips att få genom vänner och bekanta så gå in på gymmen. Hör efter där om deras personliga tränare möjligen kan ta emot utan att du behöver ansluta dig till gymmet.

Sen finns ju naturligtvis nätet att söka efter en PT på. Många har recensioner om sig och det säger en del men ett personligt möte säger mest. För det är ju viktigt att personkemin stämmer mellan personlig tränare och dig.

Vad hjälper en personlig tränare till med?

Det första man ofta tänker på när man hör ordet personlig tränare eller PT är just träning. Många ser hopp och skutt framför sig medans andra ser vikter med tyngd och mer statiska rörelser.

Men en PT ser till och har kunskap om helhetsbilden i fysiken samt stor kunskap om den mentala biten. Här är ordet personlig i sin fulla rätt.

Din personliga PT kommer att vilja veta vad ditt mål är. Genom det första samtalet får hen en bild av vad som kan hjälpa dig framåt. Och framförallt hur det ska gå till. Allt utifrån dina förutsättningar vid starten.

En annan bit i personliga tränares kunskaper är kosten och det vi stoppar i oss. Även det kan hen hjälpa dig med för att du ska må bättre, för det är ju det som det handlar om i slutändan.

Många ser sin PT som en vägvisare mot ett mer välmående liv på flera plan. Inte minst det mentala. Är det något en personlig tränare är bra på utöver att kunna anatomi så är det att pusha och stötta.