Förhindra rost på din båttrailer

Inget är värre än att plötsligt upptäcka en helg på vattnet att din båttrailer är full av rost och korrosion. Om du har haft ett aktivt båtliv vet du säkert hur skadlig rost och korrosion kan vara för din båt. Faktum är att båtägare ägnar särskilt fokus på att hålla sina båtar fria från dessa problem och glömmer lätt bort båttrailern. Dock är det essentiellt att sätta över tid på att hålla båttrailern i funktionsdugligt skick.

Rost – ett vanligt problem

Rost och korrosion är två vanligt förekommande problem med att äga en båttrailer. Ett av de viktigaste sätten att förlänga livslängden på din båttrailer är därför att förebygga dessa problem genom en rad metoder.

Du kan förhindra att rost och korrosion sprids på din båttrailer på flera effektiva sätt. Det första du bör känna till är att eftersom saltvatten orsakar rost och korrosion kan du inte undvika problemet helt. Saltvatten suger sig nämligen fast på din båttrailer när du tar båten till vattnet regelbundet. Du kan därför inte undvika problemet helt och hållet om du vill kunna använda din båttrailer för att transportera din båt till vattnet.

Här presenteras flera effektiva sätt som förhindrar att rost och korrosion biter sig fast på din båttrailer. Läs vidare för att se närmare på hur du gör för att njuta fullt ut av ett bekymmerfritt båtliv!

Förhindra spridning av rost och korrosion

Följande åtgärder kan du vidta för att effektivt förhindra att rost uppstår:

  • Skölja med sötvatten. Skölj ner din båttrailer med sötvatten efter varje båttur. När du gör detta blir du av med saltvattnet som orsakar korrosion. Se även till att alltid förvara din båttrailer på en torr plats där vatten inte får kontakt med metallen.
  • Borsta med en stålborste. Med en stålborste borstar du bort rost och korrosion ända ner till groparna. När du har gjort detta fortsätter du med att applicera behandlingsprodukter mot rost innan du målar om ytan med korrosionsbeständig färg.

Ta hand om din båttrailer

Rost och korrosion är bara en av flera saker du bör förebygga och ta bort för att kunna använda din båt regelbundet. Det är dock en av de viktigaste då du inte kan undvika problemet helt och hållet med att köpa propeller från propellerteknik.se. Så länge du följer dessa tre tillvägagångssätt säkerställer det att du kommer klara dig undan problemet:

  • Använd rost- och korrosionsskydd på din båttrailer.
  • Skölja och tvätta din båttrailer med sötvatten.
  • Förvara din båttrailer på en torr plats, skyddad från vattnet.

Dra nytta av dessa åtgärder och tillämpa dem med jämna mellanrum. Kom ihåg att du inte är ensam om ta hand om din båt och att du kan hitta professionell vägledning för detaljer.